Australian syksy on lempeä ja vähäsateinen - ainakin toistaiseksi. Ilma on alkanut viilentyä, mutta se ei ole menoa vielä hidastanut. 

Pääsin nauttimaan aussifutis-kauden avaamisesta 70 000 ihmisen kanssa perjantaina, täysin pihalla säännöistä ja pelin etenemisestä. Mutta, kuten jo aiemmin todettua, nämä lungit aussit selostivat mielellään minulle pelin kulusta ja säännöistä. Tiukka ja sähäkkä peli, mutta hävisimme niukasti kovasta noususta huolimatta. Lopun iltaa ja itseasiassa lopun viikonlopun vietinkin jälleen ihmettelemällä Melbournen viikonloppuelämää ja kaupungin vilkkautta. Jos mitään muuta tekemistä ei ole, saa huomattavat kicksit suurkaupungin kujille eksymisestä ja virran mukaan hyppäämisestä. 

 

 

 

Työasiat luistavat hyvin omalla painollaa, niistä nyt ei kannata suuria stressejä ottaa. Ja sitä paitsi, oppimaanhan tänne ollaan tultu. Ja virheistähän oppii - tosin niitä ei ole tullut tehtyä (ilmeisesti tähän lauseeseen on sisällytettynä vihjaus siitä, etten ole oppinut mitään - sou not true: ).

 

Taisinkin jo aiemmin todeta työkavereiden olevan huomattavan joviaaleja ja hienosti käyttäytyviä ihmisiä: eräskin heistä antoi kämppänsä (no, oikeastaan huoneensa) käyttööni lähtiessään viikon lomalle. Sielläpä nyt sitten asustelen. Samaan syssyyn antoi hän pyöränsä minulle lainaan Melbournessa oleni ajaksi. Kuten sanottua, hienoja ihmisiä.

 

Niinkuin otsikko antaa ymmärtää, on syksy hyökkäämässä tänne Aussi-maahan. Konkreettisesti se vaikuttaa lämpötilojen vaihteluun: hetkessä voidaan mennä mukavasta kesäpäivästä viileään jumpperi-ilmaan. Ja minähän kun en mitään jumppereita käytä. Mielummin otin sitten sen toisen tarjottavan, perusflunssan. Ei ole mitään reteempää kuin niistää kunnon mönjää. No se siitä. 

 

Ei se sää silti mitään tekemistä estä, kunhan antaa oman mausteensa. Sunnuntaina kastikkeeseen livahti mukaan aimo annos raikasta kirpeyttä: Melbourne Ukulele Kollektiv esiintyi, ja vieläpä ilmaiseksi. Sinne suuntasin jalkani ja opin, minkätakia tämä spektaakkeli oli ilmainen. Hauska, muttei välttämättä tahallisesti..

 

 

No, ainakin lavallakin oli hauskaa.