..tiukka blogin päivittämistahti jatkuu..

Työharjoittelua siis jäljellä viisi viikkoa - tämä syynä otsikkoon. Meno on ollut edelleen tasaista ja varmasti eteenpäin suunnattua. Työtehtävät ovat sijoittuneet johonkin teknisen piirtämisen ja raksaamisen välimaastoon, tiukkoja kenttäpäiviä ei ole tosin ollut se ooppera-episodin jälkeen - harmi sinänsä. 

Lähitulevaisuudessa siintää työkeikka Tasmaniassa, jonka jälkeen on tarkoituksena pitää muutaman päivän huili siellä siihen perään. Ainoana miinuspuolena on se, että Tasmania on etelämpänä kuin Melbourne (seuraava paikka etelässä Tasmanian jälkeen on Antarktis..), joten välttämättä emme pääse rusketusraitojamme tehostamaan. Mutta sinne ollaan menossa yhdessä Annan kanssa, minä pistämään valoja uima-altaaseen (massiivisen uimahallin avajaiset) ja Anna nauttimaan tunnelmasta.. Sitten vuokraamme auton ja sekoilemme saarella T-manian vallassa. Kuulostaa niin hauskalta mitä jäätyneellä pariskunnalla tienpäällä keskellä tuntematonta metsää vaan voi olla. Ehkä saamme Hondan allemme..?

Tasmanian komennusta seuraa ehkä duuni Camberrassa, lähempänä Sydneytä. Hurjaa museotouhua olisi luvassa siellä suunnalla, muuta en tiiä siitä. 

Asumismuodossamme tapahtuu myös päivittymistä, suuntaamme länteenpäin Melbournea. Konkreettisia muutoksia tapahtuu A) asumiskustannuksissa (240 dollarista 160 d:iin viikosta), B) työmatka 9km:sta 2,5km:iin (jolloin joka aamuinen ja iltapäiväinen pyörälenkki pitää kompensoida juoksemalla, ehkä?) ja C) kämppäkavereissa (yksi arkeamme mielivaltaisin purskahduksin terrorisoiva korealais-neito vähemmän). Siellä siis seuraavat neljä ja puoli viikkoa asumista - saas nähdä. Ainoa miinuspuoli muutossa on se, että menetämme huipun japanialais-kämppiksen. Hieman erilainen kun tuo korea maanvaiva. Japskin kanssa ollaan tehty huippua sushi-mättöä ja muutenkin liidailtu lähialuetta - hieman. Ihan jesh! -dude.

Ehkä korealaisilla on jotain minnuu vastaan, kun tuossa eilen aamulla eräskin yritti tehdä minusta ja pyörästä pannukakkua massiivisella hyvin ohjaustehostetulla citymaasturillaan. Jospa he yrittävät savustaa meitä pois näiltä nurkilta - mikäköhän maailman valloitussuunnitelma tuossa on takana? 

Pakollinen sääolosuhteiden kartoitus: ilma heittelehtii yhä, mutta lievää laskeutumista talveen on yhä havaittavissa. Lämpötilallisesti täällä ei olisi kovinkaan kylmä (tai no, suomeen verrattuna ei olisi kylmä), mutta koska kosteusprosentti huittelehtii kahdeksankymmenen tienoilla, on täällä turkasen kylmä. Toivottavasti seuraava asumus on paremmin suojattu kylmyyttä vastaan; edellinen oli koko ajan kylmempi kuin ulkona oleva ilma, uskomatonta kyllä.

Mitäpä muuta?